17 тисяч гривень штрафу та втрата роботи. Таке покарання отримав працівник рівненського СІЗО, який брав хабарі. Отримував гроші від родичів засуджених аби пронести останнім мобільні телефони, спиртне та інші заборонені речі. Старшого лейтинанта та його спільника викрили на початку січня правоохоронці. Кілька днів тому обвинувачений почув вирок суду.

Старший лейтенант налаштував систему отримання хабарів. Прапорщик йому допомагав. На початку січня цього року двох працівників СІЗО викрили на гарячому. Посередник саме ніс засудженим заборонені гостинці. Правоохоронці його затримали під час передачі в’язням алкоголю, чотирьох мобільних телефонів та готівки. Середня "такса" з одного ув’язненого становила 500 гривень.

Упродовж двох місяців старший лейтенант отримував хабарі. Коли його затримали – відразу у всьому зізнався. Та й позбувся роботи на якій пропрацював 6 років. Чоловіка звільнили.

Старший лейтенант уклав угоду з прокурором про визнання винуватості. Рівне нський міський суд присудив йому 17 тисяч гривень штрафу з позбавленням права обіймати посади у Пенітенціарній службі на два роки. Вирок суду у законну силу ще не вступив.