Здавалося б, що може бути простіше - вибрати і купити торшер, але до цього питання потрібно поставитися з усією серйозністю. Де знайти місце для цього освітлювального приладу в інтер'єрі, і що потрібно знати, відправляючись за ним в магазин?

Отже, торшер являє собою підлоговий світильник з високою ніжкою-підставкою (однією або декількома), на якій знаходиться абажур. Це універсальний і мобільний предмет інтер'єру, якому знайдеться місце в будь-якій кімнаті, але перш варто визначитися з його призначенням. Ми з'ясували, що існує три типи торшерів, і у кожного своя функція.

Торшер з відбиваючим світлом

У такого світильника освітлення яскраве і рівномірне. З його допомогою добре коригувати висоту стелі, якщо він низький. Для цього потік світла необхідно направляти на стелю (стіни), відбиваючись він візуально підніме стелю.

pic

Торшер з розсіяним світлом

Коли в будинку необхідно створити теплу розслаблюючу атмосферу, краще вибрати торшер, який рівномірно і м'яко розсіює світло. Відомо, що приглушене освітлення сприяє хорошому відпочинку і психологічному розвантаженню. Такі варіанти ідеальні в зоні відпочинку (вітальні, спальні, дитячої). З їх допомогою легко створити приглушене освітлення. Особливо незамінні такі моделі в кімнатах для новонароджених.

pic

Торшер з направленим світлом

Такий торшер призначений для читання (в'язання, роботи) в темний час доби. Найчастіше потік світла направлений вниз, а також є моделі, які можуть змінювати траєкторію освітлення.

pic

Торшер, як окремий об'єкт

Торшер нерідко може виступати в якості окремого арт-об'єкта. Він здатний прикрасити інтер'єр і заповнити пустоти в просторі, розставити акценти. У такому випадку краще віддати перевагу торшерам з яскравими абажурами або оригінальним дизайном.

pic

Універсальний вибір для будь-якого інтер'єру

Торшеру знайдеться застосування в будь-якому просторі. У класичному інтер'єрі доречні варіанти на маталевій підставі з текстильним конусним абажуром.

pic

У гламурному або необароко інтер'єрах дизайнери радять використовувати моделі з кришталю, скла і страз. Також не виключаються варіанти з тканини. Підстава таких світильників зазвичай з нержавіючої сталі. Найбільш ефектно у вищеперелічених інтер'єрах виглядають сріблясті і чорні моделі.

pic

Вигнуті торшери на металевій стійці ідеально підходять для просторів, оформлених у напрямках хай-тек, лофт, мінімалізм, а також в скандинавському стилі.

pic

Під що вибирати абажур?

Щоб інтер'єр виглядав цілісно необхідно підбирати абажури під колір крісел, дивана, штор, пледа або покривала. Хоча він може відрізнятися на декілька тонів. Універсальні варіанти - абажури, виконані в сірому, кремовому або білому кольорі, лаконічної традиційної форми. Вони підійдуть до будь-якого інтер'єру.

pic