Якщо ви хочете, щоб ваш малюк постійно розвивався і, зрештою, став повноцінною, творчо обдарованою особистістю, то варто з самого початку прищеплювати йому любов до речей та іграшок, які він зробив самостійно. У цьому плані неоціненну допомогу вам надасть плетіння бісером, яке на даний момент є одним з найбільш корисних і захоплюючих видів прикладного мистецтва.

Чому це корисно?

Бісероплетіння для дітей – це прекрасна можливість відірвати своє чадо від телевізора і комп’ютерних іграшок, зайняти його по-справжньому цікавим творчим справою. Особливо радує той факт, що для нового хобі зовсім необов’язково витрачати величезні кошти. Щоб почати роботу, вам достатньо буде купити деякі товари для рукоділля, сам бісер і схеми плетіння. За символічну суму ви отримуєте відмінні можливості для розвитку творчих можливостей дитини. Ваш малюк навчиться підбирати кольори, придумувати як прості, так і досить складні візерунки, засвоїть прості математичні навички. Крім того, плетіння бісером допомагає удосконалити дрібну моторику рук, що важливо саме в дитячому віці. Нарешті, гра з бісером і створення виробів з намистин допомагає розвинути особисті якості дитини, привчити її до внутрішньої самодисципліни та терпінню.

З чого почати?

Зрозуміло, на перших порах варто використовувати найпростіші техніки плетіння і поступово переходити до створення більш складних візерунків. Для забезпечення максимальної безпеки занять краще всього використовувати міцну волосінь і великий бісер, купити який можна в спеціалізованих магазинах. Велике значення має і вибір кольору. На самому початку творчого шляху ідеальним варіантом вибору буде бісер базових кольорів: червоного, синього, зеленого, жовтого або білого. Втім, в даному випадку все залежить від вашого малюка. Якщо він захоче створити більш оригінальну іграшку, то не відмовляйте йому в цьому простому проханні і придбайте бісер потрібного кольору.