З нагоди 72-ї річниці визволення міста від німецько-фашистських загарбників у Рівному відбулися заходи з вшанування героїв Другої світової війни.

На військовому меморіалі кладовища «Дубенське» за участю заступника голови облдержадміністрації Олександра Савчука, керівництва міста та ветеранів війни відбулося традиційне покладання квітів до могили невідомого солдата.

«Окупація Рівного тривала 945 днів, — зазначив визволитель Рівного полковник у відставці Андрій Моїсеєнко, звертаючись до учасників мітингу. — За цей час загинуло близько 100 тисяч людей, а близько тисячі хлопців віддали життя за визволення цього міста. Я звільняв це місто, і я цим дуже пишаюся. Буду робити все для того, щоб наші діти та внуки не знали, що таке війна», — наголосив ветеран.

У свою чергу тимчасово виконуючий обов’язки заступника командувача військ оперативного командування «Захід» по роботі з особовим складом полковник Олексій Лесюк звернув увагу присутніх на те, що 2 грудня 1944 року честь звільняти цей обласний центр випала саме військам 13-ї армії Першого українського фронту, правонаступниками якої є війська оперативного командування «Захід».

«Спадкоємці воїнів-переможців сьогодні виконують свій військовий обов’язок із захисту територіальної цілісності нашої держави на сході України. Протягом збройного протистояння вони звільнили від проросійських найманців Рубіжне, Лисичанськ, Сєверодонецьк та Щастя», - зазначив полковник Олексій Лесюк.

pic