Нежить є одним з найперших симптомів наближення застуди, як у дітей, так і дорослих. Звісно, в аптеці нині можна придбати найрізноманітніші спреї та краплі від нежиті. Але не варто забувати, шо при тривалому використанні вони можуть викликати звикання та потім не допомагати. Пропонуємо вам підбірку народних засобів від нежиті.

Добре від нежитю допомагають домашні парові інгаляції з краплями масла евкаліпта, ялиці, м'яти, чайного дерева. В миску або каструльку з окропом додають 3-5 крапель масла, накриваються товстим махровим рушником і дихають ароматним паром.

Ніс під час нежитю треба прогрівати, щоб зняти закладеність і набряк. У маленькі чисті мішечки зі щільної тканини кладуть велику сіль і прожарюють їх на сковороді, потім притискають ці мішечки до носових пазух і прогрівають їх. Сіль довго тримає тепло, тому така процедура дуже ефективна. Також для прогрівання використовують гаряче яйце, зварене круто.

Допомагає впоратися з нежитем прогрівання грудей гарячою вареною картоплею. Велику картоплю треба зварити в шкірці, потім розрізати уздовж, прикласти до грудей через кілька шарів паперу і укутати теплою ковдрою. У міру охолодження картоплі аркуші паперу треба по одному прибирати. Таке прогрівання можна продовжувати близько 20 хвилин.

pic

Для лікування нежитю можна і самостійно готувати краплі. Так, спробуйте закапувати в ніс ментолове масло: по 3-5 крапель 2 рази на день. У багатьох сім'ях є таке лікувальна рослина, як каланхое. Як тільки почнеться нежить, треба змащувати в носі його соком - 2-3 рази на день, або закапувати сік по 3-5 крапель. Сік сирого буряка з медом закапують у ніс до 6-ти разів на день по 5-6 крапель.

Маловідомий, але дієвий народний засіб від нежитю - настоянка полину. Краще запасти цю рослину з літа. Траву полину (15-20 г) заливають горілкою (0,5 л) і настоюють впродовж доби. Можна також придбати настоянку у аптеці. П'ють перед їжею по 25-50 г, залежно від маси тіла, а також перед сном.

Дуже ефективно промивання носа: слабким розчином солі, соди, зеленим чаєм. Народних засобів лікування нежитю - безліч, і завжди можна вибрати ті, які будуть для вас ефективні і безпечні.

Користуйтеся нашими порадами і нежить буде вам не страшний!