Яскраві вогні, величезний запас матеріальних ресурсів, активний спосіб життя, реалізація можливостей та "сюжет із фільму" - це все, чітка характеристика мегаполіса. Дівчатка з провінції мріють стати "столичними" тобто героїнями мелодрам, які стали успішними саме у великому місті. Щоправда представниці слабкої статі змінюючи картинку за вікном, часто змінюють своє нутро.

Стрімкий темп великого міста манить дівчат, і ніби примушує жити в одному з ним ритмі. Потрапивши у яскравий новий світ, здебільшого у 17 років при вступі до університету емоції юних красунь просто перехоплюють, від омріяних можливостей розбігаються очі.

Так звані "зміни" будемо розглядати поступово. Перше, що викорінює провінційну наївність - це "столичне кохання". Юна амбіційна особа закохується здебільшого в хлопця, далеко не з хорошими намірами. Він і закладає фундамент для подальших змін. Коли дівчинка проходить два етапи (навчання та відносини) і все-таки далі лишається підкорювати мегаполіс, її характер відшліфовується під "столичні рамки", вона стає цинічною, і навіть меркантильною.

Друге - це робота. У провінційних містах з роботою, м'яко кажучи, все погано, і отримати високооплачувану посаду дуже важко. В свою чергу, столичні компанії пропонують затишні кабінети, великі можливості, кар`єрний ріст та модні посади. Дівчата "ведуться" на це, зовсім не усвідомлюючи, щоб бути Кері Бредшоу (головна героїня телесеріалу "Секс у великому місті") в наш час, потрібно мати "чотири дари" - природній талант, колосальну працьовитість, самоконтроль та витримку. Варто зауважити, що до третіх змін, доходять ті дівчата в яких, так би мовити, не зовсім вийшло "влаштуватись" на другому етапі. Мегаполіс робить з них - успішних кар`єристок, а в додачу дарує психологічну зрілість, безжалісність, чоловічі риси та завищені вимоги.

Для уточнення вирішила повернутися до першої стадії змін, коли вона закінчується "хепіендом". Провінційна красуня, вибачте, "новоспечена столична дама" виходить заміж за того, про кого мріяла все дитинство і юність. Тоді в неї з`являється неабияка "любов" до себе і завищена самооцінка. Є жінки, які можуть вселити справжню любов (зараз не про них), але є і такі, які нікого ніколи щиро не любили. Самі вони вважають, що їм просто по життю не щастить, а насправді вся справа в тому, що жінка сама не вміє любити, тому й не отримує адекватного емоційного відгуку від чоловіків.

Дівчатам потрібно зрозуміти одне - "де б ми не знаходилися і куди б не вирішили поїхати, з собою ми беремо себе". Слід пам`ятати, що при будь-яких обставинах потрібно залишатися собою - собою справжньою, хоча іноді ми вже й не знаємо якими це...