Слідчим відділом прокуратури Рівненської області завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою працівника правоохоронного органу, який вчинив кримінальні правопорушення, що передбачені ч. 2 ст. 190 та ч. 4 ст. 27, ч. 2 ст. 15, ч. 3 ст. 369 КК України (заволодіння чужим майном шляхом обману та замах на підбурювання до надання неправомірної вигоди).

- Встановлено, що старший дільничний інспектор Рівне нського міськвідділу міліції, шляхом обману заволодів коштами жителя обласного центру у сумі 4,5 тис грн. За таку суму правоохоронець пообіцяв вирішити питання щодо непритягнення чоловіка до кримінальної відповідальності, - розповів заступник прокурора області Андрій Боровик. – Гроші капітан міліції пообіцяв передати у якості неправомірної вигоди слідчим, які нібито розслідували кримінальне провадження за фактом крадіжки.

Правоохоронця та його спільника-колегу (також дільничного інспектора, молодшого лейтенанта міліції), через якого безпосередньо рівнянин передав гроші, викрили працівники прокуратури та СБУ у серпні 2015 року. На момент затримання обидва перебували при виконанні службових обовʼязків та мали при собі табельну зброю.

Наразі обвинувальний акт стосовно капітана міліції скеровано до суду для розгляду.

Згідно із законом відповідальність за вказані злочини передбачена у виді позбавлення волі на строк від 4 до 8 років з конфіскацією майна або без такої та із спеціальною конфіскацією.

Обвинувальний акт стосовно спільника, молодшого лейтенанта міліції, через якого були передані грошові кошти, був скерований до суду ще у листопаді минулого року. Судом останнього визнано винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 190 КК України (заволодіння чужим майном шляхом обману, вчинене за попередньою змовою) та призначено покарання у виді штрафу. Його звільнено із лав правоохоронних органів.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Рівне нської області.