Інтернат для чотирьох вихованців. Ще так донедавна було у Олександрійській загальноосвітньої школі-інтернаті для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Однак, на початку січня заклад реорганізували і змогу навчатись у належних умовах отримало майже три сотні дітей. Усе завдяки наполегливості місцевих чиновників, які звернулись до профільного Міністерства та реорганізували навчальний заклад.

На перший погляд звичайнісінький урок фізики у школі. Та викладає вчитель для одного учня - Артема Телегіна. Хлопець з родиною приїхав з Луганської області. І він поки що єдиний учень 10 класу Олександрійської загальноосвітньої школи-інтернату I-III ступенів. Різниця між його попередньою школою і нинішньої помітна - говорить Артем. І хоча хлопцю навчатись одному тут трохи сумно, втім переваги такого навчання юнак вже відчув.

Окрім Артема тут виховується ще троє дітей. Однак, завдяки реорганізації закладу з із загальноосвітньої школи-інтернату для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, на загальноосвітню школу-інтернат вже можливо навіть завтра за парти тут сяде ще чимало дітлахів. Адже, востаннє, ще до зміни типу закладу у школу - інтернат направлялась дитина у серпні 2013 року. А площі дозволяють охоплювати освітою та вихованням декілька сотень дітей.

Іншими словами у Олександрійській школі-інтернаті відтепер зможуть навчатись і перебувати цілодобово 50 вихованців - дітей, які не мають необхідних умов для навчання та проживання в родині, є сиротами, позбавлені батьківського піклування або є переселенцями. Для них п'ятиразове харчування, оздоровлення, спортивна зала та усе необхідне для навчання і дозвілля. А ще ігрові кімнати, адже 20 з 50 вихованців це дітки від 3 років, які навчатимуться у новоствореній дошкільно-виховній групі.

Тож Олександрійська школа інтернат може прийняти ще 250 учнів, які будуть відвідувати уроки та групу продовженого дня, а потім повертатись додому. Батько двох дітей - Едуард Дробко разом із дружиною вирішив - його діти відвідуватимуть саме цей заклад. Адже чоловік має ненормований робочий день тож йому важливо, аби діти знаходились в групі продовженого дня. Тут вбачає чоловік і інші переваги.

Вже найближчими днями у закладі очікують на 17 нових учнів та вихованців.