У період, коли багатьох «атакує» грип, одні «ламають голову» над тим, як побороти хворобу, інші – ж навпаки тільки й шукають способи, як уберегтися від недуг. Лікування застуди – це справа медиків. У випадках захворювання краще не займатися самолікуванням. А от якою є профілактика застуди – пропонуємо кілька цікавих порад від програми «Здорово жити!».

Для того, щоб не захворіти, потрібно попіклуватися про імунітет. Адже не дарма кажуть, що бережіть свій імунітет, і він берегтиме вас від хвороб.

Тому для підтримки імунітету пропонуємо 5 НЕ СКЛАДНИХ ДЛЯ ВИКОНАННЯ ПРАВИЛ:

1. Провітрюйте свою оселю якомога частіше. Свіже повітря наситить організм киснем. А також це допоможе регулювати температуру та вологість повітря.

2. Прогулюйтесь щодня не менше 2-4 годин. Адже це подарує вам хороший апетит та здоровий сон.

3. Обов’язково потрібно дотримуватися режиму дня. Намагайтеся їсти та лягати спати практично в один і той самий час. Так ви уникнете небажаних стресів.

pic 4. «У здоровому тілі – здоровий дух», тому не забувайте про фізичну активність та легкі водні процедури. Але не треба відразу ж зайнятися моржуванням, розпочніть із трошки холоднішого душу ніж зазвичай.

5. Намагайтеся чергувати навантаження та відпочинок, добре харчуйтеся.

pic

І не намагайтеся вдягти на себе ЯКОМОГА більше теплого одягу, думаючи, що це вбереже від застуди, – це не тільки не корисно, а і може зашкодити організму.

Дотримуйтеся наших порад і застуда буде для вас не страшна.