Повернувшись додому зі Сходу України, не рідко з пораненнями, військові потребують певного часу, щоб пристосуватись до мирного життя та одужати. Реабілітацію та лікування учасники бойових дій проходять і у "Рівненському обласному госпіталі ветеранів війни". Журналісти Rivne1.tv дізнались, з якими проблемами бійці звертаються найчастіше.

Нині у "Рівне нському обласному госпіталі ветеранів війни" проходять реабілітацію близько 30 учасників АТО. Усі вони живуть по кілька чоловік у будиночку на території закладу. Весь їхній день - це пройти процедури, спілкування з медиками та здорове дозвілля - спортивні ігри і прогулянки.



pic

Оксана Киричук, заступник начальника з медичної частини, розповіла, у якому стані потрапляють військові до госпіталю:

"Бійці потрапляють до нас, як правило, після поранень з метою розробки поранених кінцівок, а також пацієнти, які мають посттравматичний стресовий розлад і потребують психологічної і психосоматичної реабілітації. Звичайно, є бійці, які отримали під час виконання службових обовязків, неврологічні захворювання, терапевтичні захворювання. Ми лікуємо всіх пацієнтів".



Як зауважила, Оксана Киричук, найскладніше лікувати саме психологічні хвороби. Адже часто бійці не визнають цього. Попри це, усі пацієнти госпіталю відвідують психолога.