Гарний прес (бажано «кубиками») - мрія не тільки кожного чоловіка, але й жінки. Це красиво, це додає впевненості в собі. Що ж робити, якщо зовсім немає часу (або коштів) відвідувати фітнес-центри та тренажерні зали? Наші поради допоможуть вам накачати прес в домашніх умовах.

Перша вправа - підйом ніг.

pic Постеліть на підлогу килимок і ляжте на спину, витягніть руки вздовж тулуба. Одночасно піднімайте тулуб з ногами під кутом у сорок п'ять градусів. На вдих піднімайтеся, на видих прийміть вихідну позицію. Зробіть вправу по двадцять разів за 3 підходи. При цьому задіяні нижні і верхні м'язи живота.

Наступна вправа буде направлена на верхню частину м'язів живота.

Ляжте на спину та покладіть руки за голову. Ноги повинні бути зігнуті в колінах і впевнено стояти на підлозі. Почніть повільно скручувати верхню частину корпусу. При цьому поперек повинен залишатися щільно притиснутим до підлоги, а лопатки відриватися від неї. Постарайтеся виконати два підходи по п'ятдесят разів, але якщо вам складно, почніть з мінімального числа повторень і поступово нарощуйте темп.

pic

Задійте косі м'язи живота, для цього виконуйте діагональні скручування. Щоб домогтися тих самих кубиків, необхідно ретельно прокачати косі м'язи живота, так як вони створюють своєрідний корсет черевного преса. Прийміть вихідне положення те ж, що і в попередній вправі та почніть виконувати скручування, торкаючись по черзі лівим ліктем правого коліна, потім правим ліктем лівого коліна. Виконайте вправу по тридцять разів в два підходи.

pic

Виконайте вправу «Велосипед».

Ляжте на підлогу та підніміть ноги, почніть описувати кола в повітрі, немов ви їдите на велосипеді. Стопами повторюйте рухи, як ніби натискаєте на існуючі педалі. Руки повинні знаходитися за головою, зігнуті в ліктях. Тягніть ліве коліно до правого ліктя, потім праве коліно до лівого ліктя. Головне не лінуватися і правильно виконувати вправи. Постійно стежте за тим, що ви їсте, і збільшуйте навантаження. Якщо відчуваєте, що з легкістю робите 30 повторень, то наступного разу зробіть 35. Не лінуйтеся, не робіть великих перерв між тренуваннями і намагайтеся частіше міняти вправи. Їх дуже багато і щоб не біло нудно тренуватися, чергуйте різні види вправ, які задіюють одні й ті ж м'язи.

pic