О півдні 29 січня до поліції повідомила 58-річна жителька селища Степань Сарненського району, що невідомий чоловік здійснив напад на її помешкання та заволодів грошима у сумі 1800 гривень. Упродовж кількох годин поліцейські затримали зловмисника. Ним виявився 19-річний односелець потерпілої.

Правоохоронці з’ясували, що 28 січня близько 23 години нападник проник до господарства потерпілої та, щоб дістатися помешкання, намагався зламати вхідні двері за допомогою металевого лома. Вибиваючи двері, молодик погрожував власниці будинку фізичною розправою, якщо вона добровільно не віддасть йому гроші, які має. Не потрапивши до оселі через двері, він пішов до вікна та вибив скло, знову ж таки погрожуючи жінці та її неповнолітній доньці фізичним насиллям. Налякана мати віддала нападнику гроші, сережки та підвіску, після чого зловмисник зник.

Оперативники Сарненського відділу поліції упродовж кількох годин встановили особу молодика та затримали його. Пояснити правоохоронцям мотивів скоєння злочину він не зміг, оскільки, на момент його вчинення перебував у нетверезому стані.

За фактом розбійного нападу відкрито кримінальне провадження за частиною 3 статті 187 Кримінального кодексу України, – повідомив заступник начальника ГУНП в Рівне нській області Володимир Голубош. – Наразі зловмисник затриманий у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Вирішується питання про повідомлення йому про підозру у скоєнні кримінального правопорушення та обрання міри запобіжного заходу у виді взяття під варту.

Про це повідомили у відділі комунікації ГУ НП у Рівне нській області.

pic

pic