Справжній побутовий скандал вже рік не затихає у Рівному. Стосується він приміщення Будинку побуту, що поблизу продуктового ринку. Термін оренди його фірмою "Моріон" закінчився іще у травні минулого року. Частина підприємців, які працюють у приміщенні, постали проти орендаря, мовляв приміщення у неналежному стані. Попри це фірма знову просить Рівнераду продовжити термін оренди приміщення. Чи знайшли компроміс сторони конфлікту - дивіться далі.

Шестиповерховий Будинок побуту, що на вулиці Шевченка, 15 років орендувала фірма "Моріон". Та у травні минулого року термін оренди закінчився, тож за логікою місто повинне було б або продовжити договір, або знайти іншого орендаря. Та від тоді навколо будівлі не один раз спалахував скандал. Бо ж частина підприємців наполягала: приміщення утримується у неналежному стані, тож краще орендаря змінити. Інших навпаки все влаштовувало.

Аби не рубати з плеча, у ситуації розбиралася ціла депутатська комісія. Тож прийшла до компромісного висновку: договір оренди продовжити, але не на 5, а на 2 роки 11 місяців. При цьому "Моріон" повинен зберегти робочі місця, утримати на тому ж рівні орендну плату для підприємців та за власний кошт ремонт даху та входу з двору, а також місця загального користування. Якщо ж договір не продовжити, то усі підприємці, які зараз орендують там площі вимушені будуть виїхати. Депутати обурюються: договір оренди закінчився іще у травні, а розглядається питання лише зараз. Тим паче, що саме приміщення у значно гіршому стані, то як же його приймати назад у місто?

Директор "Моріону" переконує: на тих умовах, які зараз є, обслуговувати приміщення неможливо.

Окрім того депутати одностайні: продавати приміщення не на часі, бо ж вигідніше регулярно отримувати оренду, аніж одноразову оплату при продажі. А ще зберегти профіль будівлі - надання побутових послуг. Якщо з цим всі бранці погодилися, то от з тривалістю нового договору оренди - ні. Пропозиції зменшували його від то до двох з половиною років, то взагалі до року.

Врешті депутати вирішили провести відкритий конкурс на оренду або ж продаж приміщення, в якому участь зможуть взяти різні підприємці. Підготуватися до нього можуть за рік і чотири місяці. Адже саме на такий термін "Моріону" продовжили оренду Будинку побуту.