"Українські Лісопильні" планують виготовляти соснові обрізні дошки, для подальшого виробництва меблів, столярки та будматеріалів. Підприємство створює 150 нових робочих місць та залучає в регіон 20 мільйонів європейських інвестицій. Як іде процес реалізації найбільшого на Рівненщині інвестиційного проекту – в нашому сюжеті.

Нині завершується монтаж сучасного лісопильного заводу "Українські Лісопильні". Тут планують виготовляти соснові обрізні дошки, для подальшого виробництва меблів, столярки та будматеріалів. Підприємство монтується за европейским зразком у Костополі, на спорудженні якого працюють українці, фіни та шведи. Запуск його запланований на кінець весни цього року. Шведський інвестор підприємець та Йохан Дунбек розповідає, що вражений працьовитістю українців, здатністю оволодівати усім новим

Створенню нового підприємства передувало запровадження мораторію на експорт з України лісу-кругляку. Адже раніше замість переробки деревини в Україні, вона масово вивозилась за кордон. А потім українці купували імпортні меблі, папір, столярні вироби, виготовлені з цього лісу, тим самим марнуючи весь український потенціал. Тепер ситуація має змінитись.

Останні формальні питання щодо запуску підприємства вирішували на сесії костопільської міськради. Депутати мали дати дозвіл на оренду земельної ділянки на розміщення й обслуговування електромереж для лісопильні.

Інвестори вбачають великі перспективи в деревообробній галузі області та готові далі вкладати інвестиції в розвиток лісопильної промисловості.