Наприкінці минулого року із різницею у тиждень до поліції надійшли повідомлення про пограбування у селі Вересневе 20-річного рівнянина та 63-річного місцевого жителя.

Аналогічний випадок стався уже 27 січня цьогоріч із 25-річною жінкою. У результаті проведених оперативних заходів правоохоронці затримали двох неповнолітніх грабіжників.

Перший досвід 17-річний житель села Вересневе та 16-річний – Великої Омеляни здобули 17 грудня торік. Поблизу села Вересневе, близько 23 години, вони скоїли напад на 20-річного рівнянина, якого побили та відібрали у нього сумку з особистими речами, документами та майже ста гривнями.

Відчувши легкий смак грошей, 25 грудня у 63-річного жителя Вересневого поблизу будинку відібрали ключі та телефон, нанісши пенсіонерові тілесні ушкодження.

А 27 січня 25-річну мешканку села Вересневе юні зловмисники підстерегли близько 20 години на зупинці громадського транспорту. Коли та вийшла із маршрутки, вони штовхнули жінку та відібрали сумочку із двома тисячами гривень та банківськими картками. Отримавши бажане, втекли у невідомому напрямку.

Завдяки проведеним оперативним і розшуковим заходам поліцейські сектору карного розшуку Рівне нського відділення поліції встановили зловмисників та учора їх затримали.

— За всіма фактами відкритого заволодіння чужого майна, поєднаного з насильством, яке не є небезпечним для життя чи здоров’я потерпілого, вчиненого повторно та за попередньою змовою групою осіб, відомості внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 2 статті 186 Кримінального кодексу України, — повідомив начальник Рівне нського відділення поліції ГУНП в Рівне нській області Віталій Дмищук. — Наразі для проведення необхідних слідчих дій до відділення поліції запрошені адвокат, представник служби у справах дітей та батьки. Триває досудове розслідування.

Неповнолітні зловмисники розповіли правоохоронцям, що вчиняли грабежі, оскільки хотіли мати більше грошей для розваг, хоча сім`ї в обох забезпечені.

Мобільні телефони юнаки здали у ломбарди, гроші витратили, а особисті речі зберігали за місцем проживання. Яке покарання понесуть неповнолітні грабіжники, вирішуватиме суд. Відповідно до санкції статті їм загрожує до шести років позбавлення волі. Про це повідомили у відділі комунікації ГУНП в Рівне нській області.