В наш час, будь яка застуда це перш за все, "дороге задоволення". Цьогоріч, з приходом холодів всі рівняни почали говорити про ГРИП, а все тому, що саме в холодну пору року трапляються епідемії, які негативно позначаються на здоров'ї дуже багатьох людей.

Варто пам`ятати, що небезпека грипу полягає в тому, що він може вражати серцево-судинну систему, дихальні органи, а також центральну нервову систему людини.

Вірус грипу досить сильно і різко знижує захисні сили організму, тому і ймовірність виникнення різних ускладнень після хвороби є дуже високою.

Найбільш уразливими для вірусу є вагітні жінки, діти, люди похилого віку і ті, хто має якісь хронічні захворювання.

Крім того, "перехворіти грипом" в наш час, дійсно дорого, адже ціни на ліки з кожним днем зростають.

За словами рівненського терапевта Галини Баран, пацієнтам, перш за все, приписують противірусну терапію, вітаміни, а якщо є ускладнення то курс антибіотиків. І звичайно, пробіотики, щоб відновити мікрофлору організму.

Лікар також додала, що хто з рівнян хоче чим скоріше одужати - не звертає увагу на ціни ліків. Але все залежить від матеріального становища людини.

Ми вирішили дізнатися скільки коштують кілька ключових апаратів:

Амізон (10 таблеток) 33 - 35 грн.

Альтабор (20 таблеток) 40 - 45 грн.

Аміксин 45 - 115 грн.

Парацетамол 4 - 12 грн.

Гексавіт (вітаміни) 9 - 12 грн.

Вітаміни шипучі Multivitamins 65 - 80 грн.

І звичайно, спреї, мазі, чаї та процедури, які теж коштують чималі гроші. А що стосується, антибіотиків та пробіотиків то тут все індивідуально, як в особливостях лікування так і в ціновій політиці.

Слід пам`ятати, що найліпший протигрипозний захист – це профілактика. Фахівці переконують, чи не найголовнішими під час епідемії є оксолінова мазь та марлева пов’язка.