Слідчі Головного управління Нацполіції в Рівненській області скерували до суду кримінальне провадження за п'ятьма фактами отримання неправомірної вигоди заступником директора одного з Департаментів Рівненської обласної державної адміністрації.

У ході розслідування кримінального провадження, слідчі встановили, що 53-річний державний службовець сьомого рангу із травня по липень минулоріч вимагав та одержував кошти за вирішення питань, які входили в його компетенцію.

Загалом протягом трьох місяців посадовець у службовому кабінеті отримав понад 12 тисяч гривень неправомірної вигоди від фізичних осіб за сприяння в підготовці документів, необхідних для отримання дозволу, та його видачу. Під час одержання останньої суми у п'ять тисяч 600 гривень його затримали співробітники правоохоронних органів.

— За частиною 3 статті 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України провадження з обвинувальним актом скероване до суду, — зазначив заступник начальника ГУНП в Рівне нській області Дмитро Бабак. — Державному службовцю загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від п'яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Про це повідомили у відділі комунікації ГУНП в Рівне нськй області