Співробітниками ГСУФР ДФС України, ГУВБ ДФС України та ВВБ при ГУ ДФС у Рівненській області ГУВБ ДФС проведено обшуки у службових осіб Рівненської митниці ДФС в рамках досудового розслідування по фактам зловживання ними службовим становищем з метою отримання неправомірної вигоди шляхом проведення митного оформлення транспортних засобів без належної сплати суб’єктами ЗЕД в повному обсязі митних платежів до бюджету, що спричинило тяжкі наслідки.

Зокрема, на підставі ухвал слідчого судді м. Києва, з метою пошуку та фіксації відомостей про обставини протиправної діяльності, проведено обшуки за місцями фактичного перебування начальника Рівне нської митниці ДФС Вавровського Олега Анатолійовича та старшого державного інспектора МП «Рівне -Центральний» Рівне нської митниці ДФС Полюхович Руслани Григорівни, яка на прохання останнього здійснювала митне оформлення транспортних засобів без виявлення порушень вимог чинного законодавства.

За результатами проведених обшуків у вказаних осіб вилучено сховані в тайниках грошові кошти в еквіваленті 1 515 833 грн. (59,7 тис. доларів США та 1,15 тис. євро) та речі, які мають значення для вказаного кримінального провадження та можуть бути доказами їх здобуття згаданими службовими особами митниці злочинним шляхом.

Про це повідомляє заступник начальника відділу власної безпекипри ГУ ДФС у Рівне нській області ГУВБ ДФС України підполковник податкової міліції А.М. Ваховський.

pic

pic