В кінці робочого тижня кожен задається питанням — як і де відпочити у вихідні дні. Щоб чергові вихідні не стали днями з розряду «нічого особливого» ми для вас підготували корисні ідеї, як можна цікаво провести вихідні. І не варто себе заспокоювати тим, що два дні — це занадто мало для повноцінного відпочинку. У ваших руках все змінити. Було б бажання. Тільки варто згадати про те, що головне правило хорошого відпочинку — забути про роботу. Про домашню також. Не варто витрачати і без того короткі вихідні дні на чергове «генеральне» прибирання або створення екзотичного кулінарного шедевру.

Будуємо плани
Візьміть аркуш паперу, закрийте очі і просто помрійте про те, де і як ви можете провести вихідні.

Безсумнівно, вибір буде залежати не тільки від ваших бажань, але і від пори року. Не потрібно відразу ж будувати грандіозні плани. Почніть з малого і складіть приблизний список:

1. Відправитися в імпровізоване подорож вулицями рідного міста.

2. Відвідати захід у культурно-спортивно-дозвіллєвих центрах. Це може бути театр, кіно, концертний майданчик, картинна галерея чи музей, спортивний матч.

3. Влаштувати собі SPA-вихідні, відвідати візажиста і перукаря.

4. Відпочити в аква-парку або звичайному басейні.

5. Заспівати перед публікою в караоке-барі.

6. Проїхатися на роликах по головній площі міста.

7. Записатися в кінний клуб і зробити заміську прогулянку верхи.

8. Відправитися з друзями або близькими в подорож на велосипедах в найближчий, найцікавіший з вашої точки зору місто або в ліс на «тиху» полювання.

Якщо на дворі зима, то ваш список можна доповнити зимовими забавами:

9. Покататися з гірки на санчатах або тюбінгів.

10. Освоїти гірські лижі чи сноуборд, по застиглому озера ріці покататися на кайте.

11. Пробігтися по лісі чи парку на бігових лижах.

12. Сходити на каток.

Зима розкрила снігові обійми

Не думайте, що якщо на дворі зима, сніг і легкий морозець пощипує шкіру, то потрібно сидіти вдома і мріяти про настання тепла. Пора року — не перешкода. Для тих, хто обирає, як відпочити у вихідні взимку, теж є маса можливостей провести час весело і з користю.

Наприклад, ви можете на пару днів поїхати в найближчий санаторій, де до ваших послуг будуть комфортабельні номери та всілякі процедури, розважальна програма та свіже повітря. Але це зажадає деяких витрат, і вам доведеться заздалегідь подбати про те, щоб замовити путівки.

Якщо ви віддаєте перевагу комфортному відпочинку можливість втілити в життя свої зухвалі мрії і бажання, то для вас вихідні взимку можуть перетворитися на справжню пригоду.

Вам хочеться спробувати щось нове і незвідане? Прогулянка на лижах по зимовому лісі — прекрасний шанс насолодитися зимовими пейзажами і чистим морозним повітрям. Любителі фотографувати зможуть поповнити своє портфоліо масою цікавих знімків. Та й для здоров'я така прогулянка буде корисна. Тільки не варто вирушати в лижний похід одному. У компанії вам буде набагато веселіше і безпечніше. Можна зробити короткий привал і посидіти біля зимового багаття.

Багато платять великі гроші, щоб відпочити на знаменитих гірськолижних курортах. А ви можете дозволити собі покататися на лижах зі схилів ярів, не витрачаючи практично нічого. Море яскравих вражень від того, що б'є в обличчя вітру, що пролітають повз засніжені дерева дозволять вам отримати заряд бадьорості, гарного настрою і дозу найчистішого адреналіну. До речі, і легкий загар від зимового сонця буде вам до лиця.

На пару вечорів забути про те, що ви дорослі, серйозні люди і повернутися в дитинство вам допоможе катання на санках. Тільки на мить уявіть захоплююче дух відчуття польоту, коли санки летять з гори. Нічим не мутне щастя, яке ви відчували в дитинстві, повернеться, перетворюючи звичайні вихідні в подорож на машині часу. До речі, прогрес торкнувся і зимових розваг. Прогулянка на аеросанях і снігоходах — знахідка для любителів екстремальних видів зимового відпочинку.

Ви можете освоїти і досить новий вид зимового відпочинку — катання на сноубордах. Звичайно, освоїти цю науку одному складно, Крім дошки для сноуборду і почуття рівноваги, вам знадобляться поради тих, хто вже вміє кататися. А значить, такий спосіб проведення вихідних можна повторювати до тих пір, поки ви не відчуєте себе впевнено на схилі. Коли навчитеся об'їжджати перешкоди, отримаєте справжнє задоволення від того, що не тільки відпочили, але й навчилися чогось нового.

Не варто забувати і про звичну зимової забаві — катанні на ковзанах. Тут ви можете вибрати як критий каток, так і замерзлу гладь природної водойми або ковзанка під відкритим небом в міському парку. Варто відзначити, що зовсім не обов'язково мати власні ковзани, лижі, санчата чи сноуборд, щоб відпочити у вихідні взимку. Безліч пунктів прокату спортивного інвентарю за невелику плату забезпечать вас всім необхідним. Найкращий спосіб боротьби з нудьгою і буденністю — це активний відпочинок. І зовсім не обов'язково чекати відпустки, щоб відпочити і отримати заряд бадьорості для душі і тіла. Варто тільки подивитися по сторонах, пофантазувати і перестати проводити свої законні вихідні, розтрачуючи час на домашні справи. Наповніть кожну хвилину свого життя сенсом, даруючи радість собі та своїм близьким. Тоді кожні вихідні перетворяться на свято.

І ви ніколи не будете нудьгувати або починати робочий тиждень в поганому настрої. Ваш відпочинок, навіть такий короткочасний, як вихідні дні, у ваших руках.