Алергія на холод - досить поширене явище. Основні симптоми – свербіж, почервоніння шкіри, набряклість і висип, за зовнішнім виглядом алергію на холод можна сплутати з вітрянкою або кропив'янкою.

Основна причина появи алергії на холод – неправильна робота клітин, які розташовані близько до поверхні шкіри. Клітини-мастоцити захищають нас від травм, хвороб та інфекцій. Причина збоїв їх роботи – виснаження імунної системи.

Холодова алергія проявляє себе в будь-яких контактах з холодною їжею чи погодою – на мороз, вітер, прохолодну воду і продукти харчування. Алергія виникає від зовнішніх і внутрішніх факторів.

Зовнішні – це ті ситуації, коли організм моментально реагує на сильне зниження температури навколишнього середовища (погода на вулиці, вода, питво і їжа).

Якщо людина різко змінює тепле приміщення на холодне, його організм реагує алергічною реакцією, це стосується і вживання холодних напоїв в жарку погоду.

Ще один факто ризику – часте миття посуду в холодній воді, прання білизни руками на морозі і купання в холодній ополонці.

Схильні до холодової алергії люди з ослабленим імунітетом, незакаленным організмом і які часто страждають від стресів.