Рівнерада взялася за переіменування вулиць.

34 вулиці, які підлягають під переіменування по закону про декомунізацію, і 6 вулиць, які в принципі можна було б не переіменовувати, презентували депутатам.

Зокрема, комісія з освіти обурилася відсутністю додаткової інформації по переіменуванню, а позиція громади, за яку голосували минулого засідання, мовляв, взагалі проігнорували.

Тому пропонують опитати мешканців всіх вулиць. Також депутати пропонують надати людям кілька варіантів назв на вибір.

Міський голова наголошує: рішення про опитування приймали, коли мова йшла про три, а не про 34 вулиці. Тому опитати всіх мешканців цих вулиць неможливо.

Депутати наполягають: нехай з людьми спілкуються самі обранці на своїх округах. Та й тут не все гладко: бо частина округів у Рівному не має депутатів, а чимало обранців, мовляв, не погоджуються брати відповідальність за інші округи.

Мешканка вулиці Дундича, яка прийшла на сесію, наголошує, що вулиця переіменовується вже 4 раз. І взагалі мешканці не проти переіменування, аби врешті вулиця отримала назву не пов'язану з іменами та подіями, щоб вулиця нарешті отримала нейтральну назву.

Після численних суперечок у деяких депутатів здали нерви і вони запропонували просто проголосувати напрацьований комісією перелік.

Інші навпаки пропонують: пройтися по списку по кожній вулиці, якщо будуть зауваження - ці вулиці обговорити.

В ході виникли зауваження щодо вулиці Дундича. Мешканці пропонують назвати вулицю Миролюбна. А експертна комісія має іншу пропозицію.

Депутати знову почали сперечатися.

Зауваження виникли до нових назв вулиць Дундича, Котика, Черняка, Черняхівського, 30 років Перемоги, Курчатова, Ціолковського. Їх переіменування мають обговорити з мешканцями. Затвердити їх нові назви міський голова своїм розпорядженням упродовж двох тижнів.