1 лютого розпочинається реєстрація на основну сесію ЗНО-2016.

Зареєструватись до обов’язкового тестування учасники зможуть до 4 березня. Цьогорічні випускники робитимуть це у своїх навчальних закладах, випускники попередніх років реєструватимуться самостійно або у створених в області пунктах реєстрації. Вони діятимуть у чотирьох навчальних закладах – в РДГУ, НУВГП, НУ «Острозька академія» та в Рівне нському обласному інституті післядипломної педагогічної освіти.

За словами заступника директора Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти Ольги Янушевич, кожен учасник перед тим, як зареєструватись, повинен ознайомитись із переліком конкурсних предметів, визначених для вступу у тому чи іншому ВНЗ.

Цього року охочі скласти тестування обиратимуть не більше 4 предметів із 12 запропонованих. Освітяни зазначають, що ЗНО з української мови та літератури є обов’язковим для усіх абітурієнтів, котрі мають намір навчатись цього річ у вишах країни. А цьогорічні випускники отримають ще оцінки з ДПА, склавши ЗНО з української мови та літератури, математики чи історії України – на вибір учня, не залежно від профілю навчального закладу.

Аби перевірити свої знання з частини предметів, які заплановані під час основної сесії ЗНО, абітурієнти можуть пройти пробне тестування.

За словами начальника відділу загальної середньої та дошкільної освіти управління освіти і науки Рівне нської ОДА Святослава Сидорука, зареєструватись можна ще упродовж чотирьох днів – до 30 січня. За підрахунками освітян, перевірити свої знання з Рівне нської області зареєструвалось майже 5 тисяч учасників. Пробне тестування відбуватиметься 2 квітня – з української мови та літератури, 9 квітня – з решти предметів (історії України, математики, іноземних мов, географії, фізики, хімії, біології, російської мови).

Пункти проведення пробного ЗНО 2 квітня заплановано відкрити в усіх районах Рівне нщини, а 9 квітня – в містах Рівне , Дубно, Кузнецовськ, Березне, Дубровиця та Сарни, повідомили на сайті РОДА.