26-річний мешканець Сарненського району Рівненської області хотів вступити до складу одного із незаконних збройних формувань «ДНР» та «ЛНР», завданнями яких є зміна меж території та державного кордону України. Та згодом розчарувався у їхній діяльності та розкаявся у вчиненому.

У серпні 2015 року чоловік зв'язався у телефонному режимі з керівниками окремої механізованої бригади терористичної організації та одержав інформацію щодо вступу в її ряди.

Однак, розчарувавшись в діяльності незаконних збройних формувань, сарненчанин у кінці жовтня минулого року, прибув до працівників Служби безпеки України та щиросердно зізнався у вчиненому.

В подальшому, у ході досудового розслідування громадянин сприяв слідчим СБУ розкриттю кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 14, ч. 1 ст. 258-3 КК України (готування до участі в терористичній організації).

«Згідно із законодавством України, особа, яка добровільно повідомила правоохоронний орган про терористичну діяльність, сприяла її припиненню або розкриттю злочинів, вчинених у зв'язку із створенням або діяльністю такої групи чи організації, звільняється від кримінальної відповідальності», - пояснив процесуальний прокурор у вказаному кримінальному провадженні - прокурор відділу нагляду за додержанням законів органами СБУ та державної прикордонної служби прокуратури Рівне нської області Володимир Пилипів.

Враховуючи той факт, що чоловік здався правоохоронцям та зізнався у скоєнні правопорушення, прокуратура Рівне нської області скерувала до суду клопотання про звільнення останнього від кримінальної відповідальності.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Рівне нської області