Працівники Управління захисту економіки (УЗЕ), слідчого управління Національної поліції України та УСБУ у Волинській області затримали сільського голову. За виділення землі посадовець вимагав 85 тисяч гривень неправомірної вигоди.

За сприяння у виділенні 2-х земельних ділянок для будівництва та обслуговування житлових будинків посадовець вимагав від громадянина чітко ним встановлену "винагороду". За передачу у власність землі сільськийочільник зажадав отримати 85 тисяч гривень.

На автомобільній стоянці міста Луцьк під час одержання неправомірної вигоди зловмисника затримали правоохоронці. У 52-річного посадовця вилучили отримані ним кошти.

Слідчим управлінням ГУНП України у Волинській області відкрито кримінальне провадження за статтею 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Очільнику села загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5-ти до 10-ти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3-х років, з конфіскацією майна та зі спеціальною конфіскацією.

Про це повідомляють у департаменті захисту економіки Національної поліції України.