Солідний та суворий силует кузова підкреслює родовід з німецьким «старшим братом» – Volkswagen Passat. Знайти щось спільне у зовнішності нового і старого Superb не зможе навіть фахівець.

Спереду у нового Superb широка радіаторна решітка, що переходить у красиві блоки фар. Біксенонові фари не лише повертаються у напрямку поворотів, але й змінюють форму променя у залежності від поверхні освітлення. Окремої уваги заслуговує кришка багажника. Тут застосована запатентована інженерами Skoda найновіша конструкція Twindoor, яка дозволяє Superb бути і седаном, и ліфтбеком одночасно. Кришка багажника може відкриватися окремо, а може разом із заднім склом.

При незмінних габаритах багажний відсік збільшується на 85 л. до 565 л, а якщо скласти задній ряд сидінь, то об'єм зросте до 1670 л. В інтер’єрі автомобіля одразу помітні відмінності Superb New. На водіїв чекає кермо нової форми. На ньому розташований перемикач, за допомогою якого можна зручно управляти дисплеєм MaxiDot з лівого боку керма. Такий самий перемикач регулює гучність аудіо-системи.

За умови автоматичної коробки передач власник може вибрати варіант перемикання за допомогою «пелюсток» під кермом. Передні сидіння отримали нову форму. Треба додати, що як передні, так і задні сидіння можна обладнати підігрівом. Форма підголівників розроблена так, щоб при ударі ззаду якнайкраще захищати шийні хребці передніх пасажирів.

З широкої лінійки двигунів автомобіля Superb увагу привертає 4-х циліндровий бензиновий двигун TSI об'ємом 1,8 л і потужністю 118 кВт. з коробкою передач DSG. до 100 км/год автомобіль прискорюється за 8,5 сек. Середня витрата пального у змішаному циклі - 7,6 л на 100 км.