Колірна гамма в спальні повинна налаштовувати на спокій, дарувати почуття гармонії і радувати око. Але як правильно вибрати відтінок, який дійсно прикрасить інтер'єр і не викличе дискомфорту? Є кілька приємних кольорів, які не подразнюють і створюють сприятливу атмосферу в спальні. Про них і піде мова сьогодні!

1. Обволікаючий сірий

Теплі півтони сірого, в поєднанні з м'яким білим кольором здатні зробити інтер'єр дуже м'яким і комфортним. Така гамма буде заспокоювати ввечері і освіжати з ранку. В якості сполучного відтінок можна використовувати ледве помітний крем-брюле.

pic

2. Освіжаюча бірюза

Бірюзовий відтінок асоціюється з чистим небом і морем. Він приємно тонізує, але є досить активним, тому краще всього пом'якшити його сірим або коричневим кольором.

pic

3. Ніжний корал

При виборі коралової колірної гами бажано робити практично непомітний фон, який буде стирати межі простору, а в якості акценту використовувати штори або аксесуари яскраво вираженого кольору.

pic

4. Елегантна слонова кістка

Елегантну обстановку допоможе створити колір слонової кістки, який може бути використаний фрагментально або ж повністю і для фону, і для меблів. Єдине, щоб збалансувати простір, рекомендується доповнювати інтер'єр деталями насиченого коричневого або чорного кольору. Це можуть бути світильник, дзеркало в рамі або гардини.

pic

5. Теплий капучино

Дуже затишними та комфортними виходять інтер'єри, оформлені в кавовій колірній гамі. Тут можна задіяти одразу кілька різних відтінків - крем-брюле, бронзовий, колір слонової кістки, кориці, шоколаду і кави з молоком. Всі вони гармонійно поєднуються між собою, і разом створюють прекрасну інтер'єрну картину.

pic

6. Оливкова настрій

Оливкова олія цінується за його прекрасні корисні властивості, а колір - за те, що він сприятливо впливає на психіку людини. Приємний зелений відтінок не викликає роздратування, а інтер'єр робить неймовірно привабливим.

pic

7. Натуральні відтінки

З початку 2000-х років у світі дизайну почалася мода на еко. В інтер'єрах стали використовувати більше натуральних відтінків і матеріалів. На перший план тепер вийшла краса фактурних поверхонь дерева, бавовни, натурального каменю. Природна колірна гамма є дуже гармонійною для інтер'єру спальні, завдяки своїй нейтральності. Її можна доповнювати вкрапленнями зеленого, жовтого і коричневого.

pic