Сарненською місцевою прокуратурою забезпечено участь у розгляді кримінального провадження за фактом вчинення групою осіб кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 187 КК України (розбій, поєднаний із проникненням у житло).

Так, влітку минулого року в одному із сіл Володимирецького району Рівне нської області четверо молодиків, серед яких двоє неповнолітніх, за попередньою змовою вчинили розбійний напад на свого односельчанина з метою незаконного заволодіння майном. Вони проникли до його житла, та, застосувавши фізичне насильство (що виразилось у завдані потерпілому тілесних ушкоджень легкого ступеню тяжкості), вимагали видати їм всі наявні в домогосподарстві гроші.

Однак збагатитись зловмисникам так і не вдалося, оскільки завадили цьому місцеві жителі, які навідались до односельця.

Обвинувальний акт у даному кримінальному провадженні розглядав Кузнецовський міський суд. Під час судового засідання обвинувачені повністю визнали свою вину, щиро розкаялися та попросили вибачення у потерпілого.

«За результатом судового розгляду та з урахуванням позиції державного обвинувача стосовно спільників винесено обвинувальний вирок. Усім чотирьом призначено покарання у виді позбавлення волі строком на 4 роки. Одночасно, застосувавши окремі положення КК та КПК України щодо гуманізації кримінального судочинства щодо неповнолітніх, судом звільнено двох засуджених (обидва 1997 р.н) від відбування покарання із встановленням іспитового терміну на 2 роки», - повідомив керівник Сарненської місцевої прокуратури Вадим Топольський.

Вирок суду ще не вступив у законну силу. Учасники кримінального процесу мають право на його оскарження в передбачений законом термін.

Про це повідомили в Сарненській місцевій прокуратурі.