Майже дві сотні рівнян прийшли під стіни управління охорони здоров'я, аби підтримати акцію "карантин безкарності" та дізнатися, хто ж винен у смерті 5-річного Миколки.

Рівняни одягнули медичні маски у підтримку флешмобу "карантин безкарності". Під час акції протесту активісти намагалися дізнатися, що ж все таки стало причиною смерті малолітнього хлопчика.



pic

Нагадаємо, у смерті дитини винять лікаря Думановського, який і лікував Миколку. Сам же лікар на акцію не з'явився.

Як повідомила рівненська правозахисниця Ліана Діновська, лікар Думановський стверджує, що від самого початку лікування і до смерті лікував дитину. За його словами, стан дитини не погіршувався.



pic

- Про те, що в дитини була температура, у приватній розмові вже зі мною сам Думановський говорив, що йому відомо не було. Це ще раз говорить про те, що він абсолютно не спостерігав за станом хлопчика. Перший діагноз, який поставили хлопчику лікарі після смерті - ГРВІ. Був паталогоанатом, а також присутні інші лікарі. Після аналізів називали іншу причину смерті - хвороба Крона - розповідає рівненська правозахисниця Ліана Діновська.

Вона переконана, хвороба Крона взагалі не притаманна дітям. Самі ж лікарі на запитання, чи може дитина за сім годин померти від такої хвороби, відповіді не дають.

Активісти разом із рівнянами прийшли до начальника управління охорони здоров`я Рівне нської ОДА Юрія Осіпчука та його заступника Ігоря Добровольського. Останні лише озвучили висновок клініко-експертної комісії, у якому йдеться: між діями лікарів та смертю дитини немає причино-наслідкового зв'язку.

Такі слова обурили громадськість. Рівняни кричали чиновникам "ГАНЬБА!" та вимагали назвати хворобу, через яку помер Миколка.

Як повідомив Юрій Осіпчук, у середу, 27 січня, у Києві в Міністерстві освіти та здоров'я відбудеться засідання комісії, де члени комісії надаватимуть клініко-експертну оцінку якості обсягу надання медичної допомоги Антонюку Миколі в умовах Рівне нської обласної дитячої лікарні.



pic

Рівняни запропонували Юрію Осіпчуку, аби від Рівного на засідання міністерської комісії поїхало два представники, на що той погодився.

В свою чергу чиновник пообіцяв, що звернеться до керівника комісії міністерства з листом про невідповідності у довідці, наданій комісією очолюваного ним управління слідству.

Нагадаємо, напередодні у соцмережі рівненська правозахисниця опублікувала висновок членів клініко-експертної комісії управління охорони здоров'я облдержадміністрації по факту смерті Антонюка Миколи. У ньому йдеться, що між діями лікаря і смертю дитини немає причинно-наслідкового зв'язку. Таке рішення викликало обурення у активістів. Як наслідок, вирішили організувати акцію "Карантин безкарності", аби винні у смерті хлопчика були покарані.



pic

pic

pic

pic

pic

pic

Більше про події, які відбувалися під стінами управління охорони здоров'я, дивіться вже сьогодні у спеціальному репортажі у програмі "Патруль".