За інформацію про крадіїв трансформаторної оливи обіцяють винагороду - 10 000 грн.

Протягом 2015 року скоєно 200 крадіжок, викрадено 21 тону трансформаторної оливи, що привело до виходу з ладу трансформаторних підстанцій. Загалом, через крадіжки протягом 2015 року без електроенергії на дві-три доби залишалось понад 200 населених пунктів в області.

З початку 2016 року вже скоєно 12 крадіжок, викрадено 1.3 тони трансформаторної оливи. З початку року 10 населених пунктів на Рівне нщини були знеструмлені через крадіжки.

Невідомі викрадають трансформаторну оливу, яка захищає трансформатор від перегрівання, тобто охолоджує його. І як результат люди залишаються без світла на декілька діб. В зимовий період для багатьох споживачів відсутність електропостачання – це не лише відсутність світла, ще й відсутність тепла в домівках.

ПАТ «Рівне обленерго» зазнає значних збитків, але зі свого боку робить все можливе для відновлення електропостачання, проте на час, коли проводяться ремонтні роботи, здійснюється заміна викраденого обладнання та відновлюється мережа, в оселях споживачів буде темно.

ПАТ «Рівне обленерго» постійно звертається в усі можливі інстанції про допомогу: до місцевої районної влади, правоохоронців, поки що, результатів немає, зупинити крадіжки не вдається.

Дивує пасивність місцевих жителів, які ніяк не допомагають енергетикам а в першу чергу самим собі. Трансформаторні підстанції знаходяться недалеко будинків. Злити трансформаторну оливу потрібен час. Втім, «ніхто нічого не бачив».

ПАТ «Рівне обленерго» вкотре закликає всіх мешканців області повідомляти відділи електромереж або поліцію про виявлення випадків демонтажу обладнання трансформаторних підстанцій чи ліній електропередач, факти відкритих дверей підстанцій та проведення будь-яких робіт людьми, які не є працівниками енергокомпанії (це можна визначити по спецодягу та напису на машині).

Інформація, що унеможливить або припинить скоєння крадіжки, допоможе зберегти світло в оселях самих споживачів.

Нагадуємо: за реальну допомогу у виявленні осіб, що викрадають електрообладнання, а саме за умови надання конкретної та достовірної інформації, що допоможе затримати зловмисників, тому хто надасть таку інформацію компанія ПАТ «Рівне обленерго» виплатить винагороду в розмірі 10 000 грн. Конфіденційність гарантовано.

Виплата винагороди стосується випадків крадіжки трансформаторної оливи із силових трансформаторів, проводу ліній електропередач та іншого обладнання електроустановок на території Рівне нської області від якого залежить надійність електропостачання.

Винагорода виплачується частинами: 50% – по факту відкриття кримінального провадження та оголошення про підозру конкретній особі (особам), 50% – після вступу в законну силу рішення суду про визнання такої особи (осіб) винною.

Інформацію повідомляйте за телефонами: 067-208-04-50; 067-362-37-70, +38 (0362) 69-42-79, +38 (0362) 22-42-45

Про це повідомили у прес-службі ПАТ "Рівне обленерго"