Мокрі, сині, зате з наукою! У Дубенському районі дітлахи змушені добиратися до школи за кілька кілометрів пішки і в дощі, і в сніг. Шкільного автобуса у селі Дядьковичі й не бачили, а рейсова маршрутка, які підвозила школярів восени поїздила рівно до виборів. Рівні права доступу до освіти діткам обіцяють в профільному відділі, втім забезпечити транспортування поки не можуть. Чи зміниться ситуація і дядьковецькі школярі після канікул не підуть, а таки поїдуть до школи - розбиралась Ольга Міхньов.

Аня Литвинець - дев'ятикласниця. Мріє про медичну освіту, тож уроків старається не пропускати, щоб добре підготуватись до екзаменів. Тому у школу в сусідній Сатиїв ходить щодня, туди й назад по три з лишком кілометрів. І таких школярів тут півтора десятка. Ще восени вони могли під'їхати до школи, заплативши по дві гривні.

А свій транспорт - це коні. Вони виручають сім'ю Поліщуків, які мають школяра-інваліда. Онукові Ліди Поліщук важко самостійно пересуватись.

Або так, або пішки, інших варіантів дістатись у школу в Сатиєві у діток немає.

Не ходитиме у Дядьковичі і шкільний автобус, кажуть в районному відділі освіти. Укладати договори з приватниками з минулого року освітяни теж не можуть, це має зробити сільська рада. Якщо не вдасться "підігнати" під розклад уроків рух рейсового автобусу.

Але про автобус у селі тільки й того, що чули. Муршрутка Рівне -Дубно через Дядьковичі у село не заїжджає. Тому люди обіцяють звертатись до обласного керівництва. Щоб не йти, а їхати на уроки мріє п'ятикласник Сашко, який вважає, що не в останню чергу через недитячі дорожні перепони страждає і його успішність в школі.