Василь Червоній був нагороджений Президентом України Орденом Свободи (посмертно). А за життя отримав церковні ордени Христа Спасителя, Рівноапостольного св. Князя Володимира I та II ступенів та Архистратига Михаїла.

З такою ініціативою виступив голова Рівне нської обласної ради Володимир Ковальчук. Він звернувся до Рівне нської міської ради з ініціативою перейменувати одну з міських вулиць іменем видатного українського політика, народного депутата України чотирьох скликань, Члена Вищої церковної ради УПЦ КП, голови парафіяльної ради Свято-Покровського собору м. Рівне та голови Рівне нської облдержадміністрації у 2005-2006 роках Василя Червонія.

За словами Володимира Ковальчука, Василь Червоній усе своє свідоме життя жив Україною, а українська національна ідея була його дороговказом.

- Василь був у перших лавах борців за Незалежність України у 1988-1991 роках, одним з засновників товариства Української мови імені Т.Г.Шевченка та Народного Руху України за перебудову. Він проявив себе видатним громадським, політичним та церковним діячем. Його здобутки мають велике значення для утвердження української державності. Василь Червоній завжди буде слугувати прикладом для майбутніх поколінь українців, - впевнений Володимир Ковальчук.

- Така висока відзнака гідно вшанує пам'ять великої людини, яка все своє життя поклала на вівтар безкорисливого служіння Україні, - підсумував голова Рівне нської обласної ради.

Нагадаємо, Рівне нська міська рада підготувала перелік з понад 30 назв вулиць Рівного, обов’язкових до зміни, згідно Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки».

До теми: У Рівному перейменують 32 вулиці [ТАБЛИЦЯ]

Про це повідомили у прес-службі Рівне нської обласної ради.