Почесно, важливо, а подекуди і небезпечно. Так доводиться працювати журналістам у всьому світі. Та і на Рівненщині зокрема. Сьогодні минає 90 днів з моменту нападу на знімальну групу Першого місцевого. Саме стільки відведено чинним законодавством на проведення досудового слідства. Але його хід, власне як і результати, попри контроль парламентарів, міністерства та прокуратури у рівненських поліціянтів таємниця за сімома печатями. Можливо через те, що попри закон в нашій державі не прийнято розслідувати такі справи і карати винних. Думки, докази та факти збирав Дмитро Леонтіюк.

Київ, головне управління столичного СБУ. Ось цей напад на журналістів програми "Схеми" став чи не найгучнішим цьогоріч. Обличчя нападників зафільмовані, а докази перешкоджання беззаперечні.

Особисто очільник відомства пообіцяв покарати винних. Але далі обіцянки діло не пішло. Хоча кримінальне провадження поліція відкрила. Так само, як і за фактом нападу на журналістів минулого тижня головою ОСББ в ОДесі.

Місяць тому група тітушок - рейдерів напала і на знімальну групу першого місцевого.

Далі були заява написана ще до міліції, неабиякий суспільний резонанс, обіцянки погононосців, акції протесту

Через розголос спустити справу на гальмах, як це зазвичай робиться, міліціонерам не вдалося. Хоча це далеко не перший напад на журналістів на Рівне нщині . Так само, як і далеко не перший факт злочинної бездіяльності правоохоронної системи.

Адже нею зацікавились і в генпрокуратурі і в профільному міністерстві і навіть під куполом верховної ради України.

Та з тимчасово головного поліцейського Рівне нщини, наівть після такого резонансу як з гуся вода. Три місяці головний поліціянт ховався за стандартними фразами: слідство триває. Результати будуть. Потім. Колись. Може.

Але час відмовок для тих, хто називає себе правоохоронцями минув, кажуть юристи. Пересічні ж рівняни у порядність недополіцейських віри і далі не ймуть.

От і виходить, що попри десятки свідків, беззаперечні відеодокази, обіцянки чиновників та той факт, що всі учасники групи нападників були відомі слідству з першого ж дня справа буксує, хоча мала б бути передана до суду з обвинувальним висновком.