З 1921 року цей російський чекіст діяв на території України, він має безпосереднє відношення до голодомору 1933 року. Він був одним з керівників Норільлагу, через котрий пройшли близько 400 000 людей, в тому числі - українців. Методи, отримані в Норільлагу, цей діяч використовував і біля Рівного, в загоні НКВД "Побєдітєлі".

Про це свідчать, наприклад, два маловідомі епізоди. Перший - з тим, кого називають Ніколай Кузнєцов. За наказом Дмітрія Мєдвєдєва, його прив'язали до дерева і тримали так 3 дні, чекаючи згоди Москви на його розстріл за те, що той не застрелив Еріха Коха. Москва дозвіл не дала...

Другий епізод з начальником постачання загону Побєдітєлі, якогось азіата. Черговий раз грабуючи місцеве населення, яке добровільно не хотіло давати енкаведистам продукти, його група злапала двох німців. Цей начальник постачання особисто розрізав багнетом животи і вирвав їм нутрощі. Як не крути, це - військові злочини. Тим не менше, в Рівному, на Театральній площі, напис бронзовими літерами ім'я Дмитра Ніколаєвича Мєдвєдєва вказує як героя. Боже збав нас від таких" героїв"!!!!

pic