Так, за останні дві доби зменшилася кількість викликів швидких, також порідшали звернення до лікарень Рівного із хворими дітьми. Натомість почастішали візити дорослих до дільничних терапевтів.

Про це йшлося на нараді фахівців управлінь охорони здоров’я, освіти і науки, рятувальної служби, швидкої допомоги та санстанції.

«З початку тижня в Рівне нській області зафіксовано понад 5 тисяч випадків хворих людей на грип та ГРВІ, з них 2816 – це діти, 40 – вагітні. Водночас виявлено 102 випадки захворювання на пневмонію. Усі госпіталізовані отримують необхідну медичну допомогу. Противірусними препаратами усі лікарні, у тому числі й районні, забезпечені в повній мірі», - доповів заступник начальника управління охорони здоров’я ОДА Ігор Добровольський.

Водночас головний лікар обласного Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Андрій Бортнік розповів про зменшення кількості викликів швидкої до хворих за останні 2 доби. Найбільше виїздів зафіксовано у Рівному, Рівне нському та Дубенському районах, найменше – на Демидівщині та Дубровиччині.

Начальник управління охорони здоров'я виконкому Рівне нської міськради Вікторія Покоєвчук-Зрайко наголосила на зменшенні кількості хворих серед дітей.

Усі присутні на нараді дійшли спільної думки щодо доцільності продовження карантинних заходів, котрі зазвичай сприяють зниженню захворюваності у 2-2,5 рази.

Нагадаємо, наразі карантинні заходи впроваджені в 11 районах та 2 містах. Навчально-виховний процес призупинено у 395 школах та 37 дитсадках Рівне нщини. Відмінено заняття у позашкільних закладах.

Джерело: сайт Рівне нської ОДА