Працівники Головного управління ДСНС України у Рівненській області врятували життя 54-річному чоловіку, який без ознак життя лежав посеред вулиці у центрі Рівного.

Сталося це 19-го січня у перший день православного свята Водохреща.

— Подія трапилась після 19-ої години. Ми з колегою поверталися з роботи. У провулку поблизу торгово-промислової палати на вулиці Мазепи ми побачили чоловіка, який лежав на землі, — розповідає начальник оперативно-координаційного центру ГУ ДСНС України у Рівне нській області Богдан Данилюк. — Коли ми підійшли ближче, то побачили, що він знаходиться без свідомості, а тіло його обморожене. Нам вдалося перенести чоловіка у поруч розташований будинок. Я зателефонував у «швидку».

До приїзду медиків рятувальники заходилися самотужки зігрівати чоловіка та приводити його до тями. Полковник служби цивільного захисту Богдан Данилюк та заступник начальника оперативно-рятувального центру з питань оперативного реагування підполковник служби цивільного захисту Володимир Грановський доклали усіх зусиль, щоб оживити потерпілого, надали першу кваліфіковану медичну допомогу.

Коли чоловік почав подавати ознаки життя, з’явилась і швидка допомога, потерпілого відвезли в Рівне нську центральну міську лікарню. Лікарі надали допомогу потерпілому та констатували у нього – закриту черепно-мозкову травму та загальне переохолодження організму.

Як з’ясувалося, на вулиці ледь не замерз 54-річний Микола. Чоловік не має постійного місця проживання, на життя заробляє на місцевому ринку, виконуючи вантажно-розвантажувальні роботи.

Нині врятований, за словами медиків, почувається добре. На разі у медичному закладі він отримує повний комплекс лікувальних заходів.

Про це повідомляють на сайті ГУ ДСНС України у Рівне нській області.