Шляхи протидії незаконному видобутку бурштину на території Сарненського, Рокитнівського, Володимирецького, Березнівського, Зарічненського та Дубровицького районів обговорили на оперативній нараді у Сарненській місцевій прокуратурі.

У нараді взяли участь працівники місцевої прокуратури, керівники районних відділів та відділень усіх правоохоронних та контролюючих органів, а також представники державної виконавчої влади, місцевого самоврядування, директори лісгоспів, Рівне нського природного заповідника.

Захід відбувся під головуванням керівника Сарненської місцевої прокуратури Вадима Топольського.

Було зазначено, що, незважаючи на вжиті заходи продовжують мати місце у вказаних районах незаконні дії з бурштином. Окрім економічних збитків правопорушеннями завдається значна екологічна шкода довкіллю. Встановлено випадки знищення старателями земель Рівне нського природного заповідника та місцевих заказників.

Читайте також: На Рівне нщині у бурштинокопачів вилучили автомобіль та мотопомпу [ФОТО]

У зв’язку з цим, дієвий державний контроль та протидія злочинним проявам у сфері надрокористування потребують активізації та вжиття додаткових узгоджених заходів.

За підсумками наради створено спільну робочу групу по протидії незаконному видобутку бурштину на території згаданих районів з числа працівників місцевої прокуратури, районних відділень поліції, лісової охорони, Рівне нського природного заповідника та інспекторів з охорони навколишнього природного середовища.

Своє бачення у взаємодії та вирішенні нагальної проблеми озвучили також голови районних рад і державних адміністрацій. Запропоновано вирішити питання щодо встановлення стаціонарних постів біля місць масового незаконного видобутку сонячного каміння та ліквідації негативного впливу на стан земель і лісу, повідомили у прес-службі Сарненської місцевої прокуратури Рівне нської області.