19 січня православні відзначають третє і завершальне велике свято різдвяно-новорічного циклу — Хрещення Господнє. По всій Україні й нині зберігається звичай купатися у водоймах відразу після освячення води. Адже традиційно вважається, що купання на свято Водохреща очищає дух, зміцнює тіло та додає наснаги на весь рік.

Щоб свято Водохреща Господнього пройшло без прикрих пригод, рятувальники Головного управління ДСНС у Рівне нській області спільно з органами місцевої влади організували тимчасові рятувальні пости у складі 3-4 осіб з необхідними засобами порятунку людей на воді у місцях масового проведення заходів.

Зокрема, на найбільшій водоймі міста Рівного озері Басів Кут, у відведеному для пірнання у освячену воду місці, рятувальники розгорнули пункт обігріву. Кожен бажаючий мав змогу переодягнутися, випити гарячого чаю та зігрітися. Безпосередньо біля водойми був виставлений рятувальний пост. Також працівники Держслужби з НС проводили з учасниками заходу інструктажі щодо безпечного занурення у холодну воду та правильного поводження на кризі, а також ретельно слідкували, щоб не трапилося надзвичайних подій.

Загалом, цього дня у визначених місцях для купання на території області безпеку громадян забезпечували 48 співробітників ДСНС на 12 од. рятувальної техніки.

Про це повідомили у прес-службі ГУ ДСНС України у Рівне нській області

pic

pic

pic