Вже у вісімнадцяте, з нагоди Хрещення Господнього, колядувати та щедрувати на Рівненщину з’їхалися народні колективи з сусідніх регіонів – в області відбувся Слов'янський фольклорний фестиваль "Коляда". Цьогоріч дійство зібрало 9 гуртів. Серед колядників були як молодь, так і літні люди, які бережуть давні звичаї.

Колективи взяли участь у святкуванні Водохреща на річці Стубла. Богослужіння та освячення води відбувалося за давніми традиціями. Після того, як священик опустив у ріку хрест, випустили у небо голубів, як символ Духа Святого, який спускається з небес при хрещенні. Далі охочі купалися, а на березі розклали ватру та колядували.

Потому, в рамках фестивалю, народні ансамблі виступали у культурно-археологічному центрі «Пересопниця».

- Такі фестивалі як «Коляда» об’єднують не лише різні покоління громадян, а й людей з різних регіонів. Окрім того, вони відновлюють давні традиції наших пращурів. Саме такі заходи сприяють національній єдності, пропагують християнські цінності, - зазначив заступник голови Рівне нської обласної ради Олексій Бучинський.

Тому на Рівне нщині й надалі влаштовуватимуть подібні дійства. Адже вони цікаві не лише для жителів області, а туристів з різних куточків України та з-за кордону, підсумував Олексій Бучинський. Також він привітав усіх присутніх зі святом та побажав, щоб Дух Святий не полишав громадян ніколи.