Пірнали у воду і засуджені Городоцького виправного центру. З нагоди великого свята Хрещення Господнього для в'язнів провели святкові Богослужіння. Традиційно, на території установи відбувся обряд освячення води. Згодом засуджені пірнали в ополонку. Як усе відбувалося, бачили наші журналісти.

23-річний Олександр у виправному центрі відбуває покарання вже шостий місяць. Розповідає, пірнути у воду наважився напередодні свята Водохреща, адже освячена вода додає сили та здоров'я.

Понад десяток засуджених Городоцького виправного центру цьогоріч наважились зануритись в ополонку. Вже котрий рік поспіль на території закладу в'язні пірнали у воду.

Зі святом Водохреща засуджених виправного центру привітав клірик Городоцького монастиря протоієрей Олександр. За словами священника, обряд занурювання у воду особливо корисний для засуджених, так, як після обряду людина змінюється в кращу сторону.

Начальник Городоцького виправного центру Юрій Томашук розповідає, обряд занурювання у ополонку для засуджених проводиться не вперше. Щороку охочих пірнути у ополонку лише збільшується, адже, люди, які обмежені у волі, мають бажання зануритися, проте - не мають можливості.

Загалом, у Городоцькій виправній колонії відбувають покарання 272 в'язні. Проте, цьогоріч пірнути у басейн наважилися далеко не всі. Комусь завадили виправні роботи, а іншим - забракло сміливості.