Як легко, дешево та смачно готувати? - Ніяк?! А ось і ні. До вашої уваги ТОП-10 бюджетних страв для студента, аби з вами не сталось, як у відомому жарті чи то правді: "Вічно голодні студенти вирішили постити. Тепер замість "Мівіни" зі смаком курки вони їдять "Мівіну" зі смаком грибів".

1. Омлет з капустою – відмінний сніданок для студента. Швидко і легко!



pic

Нам потрібно: яйце, капуста, зелень, сіль, перець.

Приготування: для початку збиваємо одне яйце. Дрібно нарізаємо капусту і кришимо зелень (готувати такий омлет можна з будь-якою зеленню, ріпчастою або зеленою цибулею, зі стручкової квасолею і т.д.). Після цього змішаємо капусту з яйцем, солимо та поперчимо за смаком. Викладаємо утворену суміш на пательню з розігрітою олією. Смажимо під кришкою на несильному вогні, не більше 5 хвилин.

2. Салат швейцарський

pic

Потрібно: зелений салат (150 г), сир (150 г), ковбаса (150 г), нарізана зелена цибуля (2 ст. ложки), майонез (2 ст. ложки).

Приготування: нам потрібно порізати тонкою соломкою ковбасу, сир і салат. Додати цибулю, змішати і заправити майонезом.

3. Салат «Простенький» - вітамінний та смачний



pic

Нам знадобиться лише 2 інгредієнти: капуста, корейська морква.

Приготування: Дрібно нарізаємо капусту і змішуємо з корейською морквою у пропорції 3: 1. Не солимо, нічим не заправляємо, лише ретельно перемішуємо.

4. Єврейська закуска – дешево, проте ситно!

pic

Потрібно: плавлений сир, яйце,часник.

Спосіб приготування: натираємо на дрібній тертці плавлений сир, додаємо варене яйце, яке попередньо терте та роздавлений часник.

5. Піца лише за 10 хв

pic

Потрібно: сметана (4 ст.л.), майонез (4 ст.л.), яйце (2 шт.), борошно(9 ст.л., без гірки), сир.

Приготування: тісто має вийти рідким, як сметана, тому його виливаємо на пательню змазану маслом і зверху кладемо будь-яку начинку (томат, ковбаса, солоні огірочки, оливки, помідори та ін.). Після цього заливаємо майонезом, і натираємо зверху товстий шар сиру. Ставимо сковороду на плиту, буквально на кілька хвилин на невеликий вогонь. Пательню одразу накриваємо кришкою, як тільки сир трішки розплавився – це ознака того, що піца готова!

6. Картопляні палички з сиром

pic

Складові: середні варені картоплини (5шт), яйця (2шт), панірувальні сухарі (100 г), твердий сир (100г), борошна (2-3 ст. л)

Приготування: Картоплю відварюємо в мундирі, очищаємо, натираємо на тертці. Додаємо яйця, спеції, сіль, після цього потрібно ретельно перемішати. Додаємо до одержаної маси просіяне борошно, перемішуємо. Основа для картопляних паличок готова.

Сир нарізаємо "брусочками". Вологими руками формуємо картопляні палички,не забудьте в середину покласти сир, обваляти в панірувальних сухарях і обсмажити з 4-х боків на олії до утворення золотистої скоринки.

7. Яблучні оладки

pic Потрібно: яблука, борошно, яйце, цукор, ваніль, сіль.

Спосіб приготування: натріть на тертці яблука, додайте борошно, яйце, цукор, ваніль і дрібку солі. Змішайте і посмажте яблучні оладки.

8. Бісквіт

pic

Потрібно: яйце, цукор, борошно.

Приготування: збиваємо яйця з цукром, додаємо борошно до консистенції густої сметани.

9. Шарлотка



pic

Нам знадобиться все те, що і для бісквіту (попередній рецепт) та яблука.

Спосіб приготування: збиваємо яйця з цукром, додаємо борошно до консистенції густої сметани. В тісто додати яблука і поставити запікатись.

10. І страва, яка завершує наш топ, це улюблена страва українців – сало з часником. Для студенток хороша новина, якщо вживати сало в певних пропорціях, можна навіть схуднути.

pic