26-річний житель Березнівського району звільнився з місць позбавлення волі в червні минулого року.

Проте, будучи неодноразово судимим за вчинення кримінальних правопорушень проти власності, перебуваючи на умовно-достроковому звільненні, а також до прийняття рішення по кримінальному провадженню за фактом скоєних ним крадіжок впродовж 2015 року з житлових будинків жителів району, зловмисник на шлях виправлення не став, а знову вчинив злочин.

Так, у січні 2016 року чоловік незаконно проник у Свято-Покровський храм села Бронне та викрав Євангеліє, дароносицю та особистий портфель настоятеля.

Крадій був затриманий працівниками поліції відразу після вчинення злочину. В той же день чоловіку повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 185 КК України (крадіжка, поєднана з проникненням).

Враховуючи вищевикладене, органом досудового розслідування за погодженням з прокурором Березнівського відділу Сарненської місцевої прокуратури – процесуальним керівником у кримінальному провадженні, подано до суду клопотання про застосування до підозрюваного запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Слідчим суддею Березнівського районного суду 16.01.2016 прийнято рішення про задоволення клопотання сторони обвинувачення про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, у зв’язку з чим підозрюваного поміщено до слідчого ізолятору управління Державної пенітенціарної служби України в Рівне нській області.

На даний час триває досудове розслідування, викрадені речі повернуто до церкви.

Про це повідомляє начальник Березнівського відділу Сарненської місцевої прокуратури Ольга Громова-Логвинчук.