Державна фіскальна служба офіційно опублікувала максимальні роздрібні ціни на сигарети, встановлені виробниками та імпортерами після підвищення ставок акцизів.

Про це повідомляється на сайті 112.ua.

Згідно з деклараціями виробників, сигарети 68 найменувань тепер будуть коштувати менше, ніж обов'язкові платежі з кожної пачки сигарет з 1 січня 2016 р. В сумі такі платежі становлять 11,84 грн з кожної пачки: 8,52 грн мінімального акцизного податку, 0,09 грн ціна акцизної марки, 1,72 грн податку на додану вартість та 0,52 грн роздрібного місцевого акцизу.

Найдешевші сигарети заявлені за ціною 8,00 грн за пачку. Незалежно від встановленої максимальної роздрібної ціни, виробники та імпортери в будь-якому випадку зобов'язані заплатити всі податкові платежі.

У виробників залишився менше ніж місяць для продажу сигарет за заниженими цінами. Верховна Рада зобов'язала Кабмін до 1 березня опублікувати мінімальні оптово-відпускні і роздрібні ціни на сигарети.

За словами президента Національної асоціації роздрібної торгівлі Юрія Бондарєва, встановлення необґрунтовано низьких цін негативно позначається на роздрібному бізнесі. Ми сподіваємося, що 1 березня ситуація зміниться, після встановлення Кабміном мінімальних роздрібних цін.