За два останні роки в Україні було закрито 269 шкіл, а відкрито 15 нових.

За останні два роки в містах були закриті 38 шкіл, а відкриті 4 нові. Сільських шкіл було закрито 231, а відкрито 11. Найбільше закрито освітніх установ у Києві, Донецьку та Харкові. У сільській місцевості найбільше закрито установ у Житомирській, Чернігівській та Волинській областях. У Донецькій області при зниженні числа міських шкіл спостерігається значне збільшення числа сільських.

Також, найбільше учнів на один клас міської школи – у столиці та Дніпропетровській області, найменше – у Луганській. У сільських класах найбільше учнів в Закарпатській області, а найменше – у Кіровоградській.

Скорочення числа шкіл нам прокоментувала директор Інституту освітньої аналітики Міносвіти Оксана Денисюк.

"Скорочення – це оптимізація. У цілому за два роки число шкіл скоротилася на 1,52%, це невеликий відсоток. Справа в тому, що деякі школи з ряду причин об’єднуються з іншими, наприклад, у селах. Рішення приймають, в тому числі, і місцеві громади", – розповіла Оксана Денисюк. Втім, жителі багатьох сіл, де закрили школи, заявляють, що через оптимізацію з’явилося чимало проблем. Наприклад, в негоду малюкам складно добиратися до місця навчання.

Про це повідомило Міносвіти (статистика за 2014-й і 2015 роки).