Серед п’ятірки найбільших за обсягами – податок на доходи фізичних осіб, єдиний податок, акцизний податок з реалізації у роздрібній мережі підакцизних товарів, плата за землю та податок на прибуток.

Із загальної суми, що сплачена до місцевого бюджету у 2015 році, а це - 659,9 млн. грн., на п’ятірку лідерів припадає 637,4 млн. грн. Це складає 96,6 % загальних надходжень.

Як і зазвичай, основою місцевого бюджету міста є податок на доходи фізичних осіб. Він збагатив місцеву казну на 413,9 млн. грн. Акцизний податок з реалізації суб'єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів – новий податок, який було запроваджено з 1 січня 2015 року. Утім, це не завадило йому вийти на другу позицію. Надходження минулого року з цього податку становили 77,8 млн. грн.

Наступним за розміром серед лідерів є єдиний податок - 73,2 млн. грн. Четвертий податок – це плата за землю, надходження якої становили 61,8 млн.грн. Замикає п’ятірку найбільших за розміром у місцевому бюджеті Рівного податок на прибуток, якого надійшло у минулому році 10,7 млн. грн.

Аналізуючи структуру, розмір та суми податкових платежів, які надходять до бюджету міста, слід відзначити позитивну динаміку – адже проти 2014 року загальні надходження до місцевої скарбниці за 2015 рік зросли на 71,5 млн. грн.

Про це повідомили у прес-службі ДПІ у м. Рівному.