13 січня до Рівненського відділу поліції надійшли матеріали за зверненням посольства Китайської Народної Республіки, що 15 грудня 2015 року їхня 31-річна громадянка поїхала в Україну та до цього часу її місцеперебування невідоме.

Тао Хуей, 1984 р.н. громадянка Китаю, 15 грудня приїхала в Україну для вирішення комерційних питань. Родичі повідомляють, що ще 16 грудня востаннє з нею спілкувались, однак вже через три дні зв'язок обірвався та до сьогодні її місцезнаходження невідоме.

Розшукувати китаянку почали її батьки — з Китаю надіслали у Китайське посольство у Києві прохання знайти зниклу, його переслали до рівненської поліції.

Правоохоронці за фактом зникнення людини відкрили кримінальне провадження за частиною 1 статті 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України. Жінку поліцейські оголосили у розшук, проводять оперативні та розшукові заходи з метою встановлення її місцяперебування.

Як з’ясували поліцейські, Тао Хуей, яка сама називає себе Тося, не вперше приїздила у бізнес-справах до Рівного. Лише у 2015 році було кілька таких поїздок на 3-5 днів. Жінка розмовляє російською.

Правоохоронці звертаються до усіх, хто володіє будь-якою інформацією щодо зниклої, повідомити за номерами телефонів: 0679281028 (Олег Миколайович) або 102.



pic

Повідомляє відділ комунікації ГУНП в Рівне нській області.