Пластикова картка замість звичного для українців паперового паспорта. Більше двадцяти 16-річних рівнян починаючи з 11 січня подали заяви на отримання нових ID-карток.

Михайло Яроцький один з перших у Рівному подав заяву на отримання нового паспорту. Учень аграрного коледжу переконує ID-картки це, перш за все, сучасний та дуже зручний документ.

Серед необхідних документів 16- річному рівнянину потрібно мати при собі – свідоцтво про народження та копії паспортів батьків. В свою чергу, електронний підпис та фотографію роблять на місці. Працівники паспортного столу наголошують, процедура прийняття та оформлення документів триває не більше десяти хвилин.

Виготовлятимуть новий документ – від десяти днів до місяця. В свою чергу, заміна паспорта старого зразка поки не обов’язкова зазначають експерти.

На пластиковому документі друкуватимуть фото, ім'я, прізвище, стать, рік та місце народження. Крім того, ID-картка, зберігатиме також інформацію про сімейний стан та місце реєстрації. В свою чергу, думки рівнян про запровадження нових паспортів розійшлися.

Працівники державної міграційної служби прогнозують, що повністю забезпечити українців новими паспортами можна буде протягом 5 років.