Від теорії до практики. Рівненські рятувальники провели рейд на найбільшій водоймі обласного центру - Басівкутському озері. У ролі потопельників самі ж працівники Державної служби надзвичайних ситуацій. Самі ж демонструють, як не провалитися під лід.

Рівнянин Володимир Середа досвідчений рибалка. Сьогодні вийшов на кригу разом із 7-річним сином Романом. Для хлопця це перша у житті риболовля. Попри юний вік - не боїться. Впевнено стоїть на льоду. Та вже зловив свою першу рибу.

Ще один рибалка Олексій вже третій рік поспіль рибалить на озері Басів Кут. Каже - жодного разу під лід не провалювався. Проте завжди з собою має необхідні засоби, які допоможуть спастися.

Втім не всі рівняни знають правила безпеки на зимній риболовлі. Саме тому, рівненські рятувальники регулярно проводять попереджувальні заходи. Роздають брошури з правилами поводження на льоду. А також на практиці показують, що потрібно робити у разі потрапляння під кригу.

Зараз товщина льоду на озері Басів Кут 15 см. Однак, температура повітря не стабільна. Що може стати причиною збільшення ризику нещасних випадків.

Працівники державної служби надзвичайних ситуацій наголошують - мотузка та палиця знаряддя, які обов'язково повинні бути у рибалок. Окрім того, розповідають як поводитись на зимових водоймах та як вберегтися від нещасних випадків.