У Рівненській області реорганізовують територіальні органи Пенсійного фонду. Об’єднають ті управління, що обслуговують менше 10 тисяч пенсіонерів. Оптимізація структури жодним чином не вплине на нарахуванні пенсій та обслуговуванні людей, повідомили у прес-службі Рівненської ОДА.

У цьому запевнив начальник Головного управління Пенсійного фонду в Рівне нській області Василь Петняк.

Він повідомив, що передбачається створення п’яти об’єднаних управлінь шляхом злиття десяти окремих підрозділів: Рівне нське – шляхом реорганізації підрозділів у Рівному та Рівне нському районі; Володимирецьке, до якого входитимуть підрозділи на Володимиреччині та Кузнецовську; Млинівське, що поєднає територіальні органи у Млинівському та Демидівському районах; Корецьке – шляхом злиття підрозділів у Гощанському та Корецькому районах; Зарічненське, до якого увійдуть відділення у Дубровицькому та Зарічненському районах. У решті районах та містах Рівне нщини територіальні органи ПФУ працюватимуть як і раніше.

На базі реорганізованих управлінь будуть створені відділення, які обслуговуватимуть громадян на місцях. Тож на мешканців Рівне нщини такі перетворення жодним чином не вплинуть.

Така оптимізація структури, на думку Василя Петняка, дасть можливість скоротити кошти на утримання фонду. У першу чергу скорочуватимуть адмінапарат, а працівники, котрі займаються прийомом громадян та призначенням пенсій, будуть і надалі працювати на своїх місцях.

Реорганізація передбачена Постановою Кабміну від 16.12.2015року №1055.