Для зоопарку вже стало традицією у холодну пору допомагати та надавати притулок лебедям-шипунам. Ось і цього разу до закладу поступило 5 птахів з різних куточків області з пошкодженнями та травмами. Як зараз почувають себе пернаті, дізнавалися наші журналісти

Останні роки лебеді все частіше ігнорують інстинкт і з настанням осені та морозів чомусь не мігрують у вирій, а лишаються зимувати на знайомих водоймах. В результаті пернаті часто гинуть взимку. Та ось цим п'ятьом лебедям пощастило більше. До зоопарку їх доправили небайдужі люди. Декому із них ще й не має року. Усі птахи із Рівне нської області і у кожного непроста доля.

Фахівці Рівне нського зоопарку відразу оглянули лебедів, надали їм медичну допомогу та забезпечили теплу та ситу зимівлю тваринам.

Зараз птахи почуваються добре. Для них облаштували домівку разом із чотирма лебедями-старожилами.

Перезимують лебеді-шипуни у Рівне нському зоопарку. А ось їхню подальшу долю вирішуватимуть вже весною, коли буде зрозуміло, чи зможуть молоді лебеді зжитися зі старожилами. Однак вже зараз, працівники зоопарку припускають, що жоден із новоприбулих птахів не зможе літати.