Депутати Рівненської обласної ради хочуть допомогти бійцю добровольчого батальйону МВС «Луганськ-1» Святославу Максимову.

Він родом із Дубенського району. Минулої осені боєць чергував на блокпосту поблизу Антрациту, на фронтовій лінії. З боку «ЛНР» їхало авто, яке не зупинилося на вимогу. Святослав Максимов діяв за інструкцією: один постріл вгору, інший — в авто. Куля влучила у водія. Пасажири розбіглися, а водій від поранення помер. Справа Святослава Максимова наразі у касаційній інстанції, суд виніс йому вирок — сім років позбавлення волі.

«Чомусь пасажири, які були в авто, замість того, щоб надати допомогу водієві, повтікали на окуповану територію, а бійцю дали 7 років в'язниці, - сказав депутат Рівне нської облради Олексій Бучинський. - Якщо касаційна інстанція залишить вирок у силі, тоді нам потрібно звертатися до всіх компетентних органів, щоб ті застосували амністію чи помилування до бійця».

Тож депутати звернулися до Президента, Верховної Ради України, міністра внутрішніх справ і генерального прокурора з проханням дотриматися об'єктивності під час розгляду справи Святослава Максимова.

Джерело: "День".